Tvarohová šlehačka
- vanilkový cukr ( - volitelné ) 2 balíčky
Postup přípravy
- Všechny suché suroviny dobře smícháme, v jiné nádobě rozmícháme vejce, mléko a olej. Směs s mlékem přidáme k suchým surovinám, ručním mixérem zpracujeme hladké těsto, několik minut necháme nabobtnat. Na pánvi rozpustíme trochu másla, vložíme po čtvrtce těsta a necháme při nízké teplotě opatrně péct (rychle ztmavnou). Otočíme, jakmile vrchní strana není tekutá, a druhou stranu pečeme také dozlatova. Namažeme džemem, ozdobíme tvarohem, případně skořicí a malinovým topingem.
- Tvarohový šlehačka: Tvaroh a vanilkové cukry dáme do misky a důkladně utřeme. Ušleháme pevnou šlehačku, kterou lehce vmícháme do tvarohového základu.
- Lívance necháme lehce vychladnout a ozdobíme tvarohovou šlehačkou.