Head
- česnek 2
- rozmarýn 2
- rajče 300 g
- cibule 2
- paprika 2
- olivový olej
- kuřecí vývar
- sůl
Postup přípravy
- Kuřecí prsíčka naporcujeme, zlehka osolíme. Jogurty dáme do misky, přidáme prolisovaný česnek, dvě lžíce oleje, uzenou papriku a trochu soli. Promícháme, naložíme maso do marinády a uložíme na noc do ledničky.
- Do nádoby, ve které pak budeme péct, rozpálíme asi dvě lžíce olivového oleje, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme na kostičky nakrájenou papriku, překrojená rajčata a přidáme i olej z nich. Krátce společně zarestujeme.
- Přidáme maso a zbytek marinády. Přihodíme nadrobno nakrájené jehličky rozmarýnu. Nepodléváme a dáme přikryté péct do trouby na 200°C , pečeme asi hodinu. Poté odklopíme, teplotu snížíme na 160°C a dopečeme dozlatova. Podle potřeby podlijeme vývarem nebo vodou.
- Bramborové noky: Asi kilo brambor uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vajíčko, jemně nakrájenou petrželku nebo pažitku, osolíme, posypeme dětskou krupičkou, těsto zaděláme a podle hustoty těsta přidáváme dětskou krupičku tak, aby se těsto nelepilo. Z těsta vyválíme válečky a nakrájíme noky a vkládáme do vroucí vody. Když noky vyplavou, noky vyndáme, okapeme a podáváme.