Domácí bageta
- mléko 450 ml
Head
- sýr None ks
Domácí bageta
- cukr 1.5 lžičky
Head
- křen 2 lžíce
Domácí bageta
- sůl 1 lžička
Postup přípravy
- Čerstvý křen očistíme a nastrouháme najemno. Tavený sýr smícháme s křenem a přidáme pažitku. Na každý plátek šunky vložíme připravenou náplň a srolujeme do roliček.
- Domácí bageta: Všechny ingredience spolu promícháme a vytvoříme vláčné těsto, které necháme půl hodiny kynout. Z těsta vytvarujeme bochánky, poté bagety, které ještě necháme chvilku vykynout. Ty pak ostrým nožem nařízneme, přendáme na plech, pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme kolem 15 minut v troubě předehřáté na 180°C.