Houskový knedlík
- rohlík 15
- mouka 300 g
- muškátový květ
Head
- šunka 150 g
Head
- koření sypké
- sůl
Postup přípravy
- Maso rozřízneme na plát, naklepeme, posypeme trochou sypkého polévkového koření, poklademe plátky másla, anglické slaniny, šunky a tvrdého sýra. Do středu masa podélně položíme oloupané párky, plát zavineme, omotáme potravinářským provázkem, osolíme a podlijeme trochou vody a dáme pomalu péct na cca 160°C. Maso podléváme výpekem a dvacet minut před dopečením poklademe zbytkem másla. Když je maso hotové, necháme roládu vychladnout. Odstraníme provázek, roládu nakrájíme na kolečka a podáváme s houskovým knedlíkem a broskvovým kompotem.
- Houskový knedlík: Polotvrdé rohlíky nakrájíme na kostičky. Do mléka dáme sůl, muškátový květ, nasekanou petržel a vejce, dobře rozšleháme a vlijeme na rohlíky. Mléka dáme tolik, aby všechny rohlíky byly mírně nasáklé. Zasypeme moukou, mokrýma rukama uhněteme těsto a vytvoříme knedlíky, které vaříme 25 až 30 minut buď v páře, nebo ve vodě. Knedlíky, které také můžeme připravit jako větší koule a pak je vaříme kratší dobu, nakrájíme nebo přepůlíme nití.