Suroviny
- kachní čtvrtky
- červené zelí
- brambory 500 g
- dětská krupička 1
- hrubá mouka 1
- cibule
- vejce
- ocet
- cukr
- špek
- olej
- kmín
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Kachní čtvrtky osolíme, okmínujeme, a pokud máme vývar, nalijeme na čtvrtky a necháme chvilku odležet. Pak dáme do trouby na 200 °C na hodinu péct, pekáček zakryjeme alobalem. Nyní nakrájíme cibuli a dáme ji na rozškvařený špek a olej a osmahneme mírně do hněda. Na cibulku dáme nastrouhané zelí, osolíme, okmínujeme a zalejeme asi dvěma deci vody, pod pokličkou dusíme doměkka. Když zelí změkne, osladíme a okyselíme dle chuti, necháme provařit. Dáme ve slupce vařit brambory, když jsou měkké, scedíme, oloupeme a nastrouháme. Přidáme vejce a sůl. Hrubou mouku a dětskou krupičku nasypeme na brambory a vypracujeme vláčné těsto. Vyválíme špalíčky a dáme vařit do vroucí osolené vody s trochou oleje, vaříme cca 10 minut – až špalíčky vyplavou, jsou hotové.
- Z pekáčku sundáme alobal, zvýšíme teplotu cca na 220 °C, aby kachní čtvrtky dostaly krásnou křupavou kůrku.