Suroviny
- jehněčí kotletky 10 ks
- lilky 2 ks
- cukety 4 ks
- rajče 3 ks
- červené papriky 3 ks
- žlutá paprika 1 ks
- loupaná rajčata ks
- česnek 6 ks
- cibule 5 ks
- tymián
- sůl
- pepř
- olivový olej
- červené víno 1 dcl
Postup přípravy
- Ratatouille: Všechnu zeleninu kromě cuket nakrájíme na kostičky. Cuketu podélně rozpůlíme a pak nakrájíme na plátky. Vše opečeme na olivovém oleji, cuketa a česnek přijdou až úplně naposled. Podlijeme rajčaty i se šťávou a podusíme asi půl hodiny. Nakonec přidáme nasekané bylinky a nadrcený česnek.
- Jehněčí kotlety řádně očistíme, nasolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle asi jen dvě minuty z obou stran (nezapomínat podlévat vzniklou šťávou), k masu přidáme snítku tymiánu. Kotletky vytáhneme a necháme tři minuty odpočinout. Do výpeku přilejeme trochu vína a šťávu povaříme, aby zhoustla, při podávání ji použijeme na přelití masa, které podáváme s ratatouille.