Suroviny
- jehněčí koleno 5
 - červená cibule 5
 - rajčata 4
 - česnek 3 stroužky
 - červené víno 300 ml
 - rozmarýn 3 větvičky
 - tuk
 - šalvěj
 - baby špenát 4 hrsti
 - brambory
 - česnek 2 palice
 - olivový olej
 
Postup přípravy
- Cibuli nakrájíme nadrobno a v pánvi na rozpáleném tuku ji osmahneme dozlatova. Přemístíme ji do pekáčku, přidáme k ní pokrájené stroužky česneku, rozpůlená rajčata a čerstvé bylinky. Kolínka zatáhneme a položíme do pekáčku na cibuli, osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Přiklopíme a pečeme dvě až tři hodiny v troubě rozehřáté na 170°C. V polovině pečení ho obrátíme. V této chvíli přidáme česnek, který na šířku rozkrojíme, lehce pokapeme olejem, osolíme.
 - Mezitím si na té samé pánvi spaříme špenát a potom ho lehce vmícháme do rozšťouchaných, máslem omaštěných brambor. Základ z pečeného masa propasírujeme, nezahušťujeme, pouze zredukujeme podle potřeby a dochutíme. Ke konci ve šťávě rozpustíme plátek másla, které omáčku zjemní. Už nevaříme! Podáváme se šťouchanými brambory.
 
Autor receptu: Michal Chalupa