Suroviny
- hovězí maso 400 g
- mrkev 1
- celer 1/2
- petržel 1
- nové koření
- bobkový list
- kuřecí játra 400 g
- česnek 4
- veka 2
- cibule 2
- slanina 50 g
- vejce 1
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- majoránka
- voda
- strouhanka
- nudle
Postup přípravy
- Do hrnce dáme vařit hovězí, mrkev, petržel, cibuli, celer, přidáme nové kořeni, pepř, bobkový list a sůl.
- Na pánvi orestujeme slaninu, cibuli a játra, opepříme, přidáme červenou papriku a nakonec česnek. Jednu třetinu dáme stranou a nakrájíme na kousíčky, zbytek rozmixujeme a necháme vychladnout. Na pánvi orestujeme veku do zlatohněda. Do vychladlé směsi vmícháme vejce, kousky jater, přidáme strouhanku, majoránku, sůl a panáka vody. Tvoříme koule s pěticentimetrovým průměrem, které obalíme ve strouhance a usmažíme je na pánvi.
- Po uvaření maso očistíme, zeleninu nakrájíme na kostičky, dochutíme solí a pepřem, přidáme libeček a zavaříme nudle. Polévku nalijeme do talířů a do každého dáme jeden knedlíček.