Suroviny
- hovězí maso 400 g
- piniové oříšky 50 g
- česnek 80 g
- parmezán 100 g
- olivový olej 100 g
- bazalka 70 g
- pepř
- rukola 40 g
- majonéza 250 g
- citron 3
- bageta 3
- máslo 150 g
- pažitka 40 g
- sůl
Postup přípravy
Česneková bagetka: Měkké máslo, 2/3 česneku, pažitku, sůl, pepř vymícháme dohladka a tenkou vrstvou namažeme na podélně rozpůlené bagetky, pečeme 6–8 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Pesto: Všechny ingredience rozmixujeme v mixéru. Servis: Na tenké plátky nakrájené maso dáme na talíř, lehce osolíme, opepříme, potřeme bazalkovým pestem, přidáme rukolu, hoblinky parmazánu, do rohu talíře japonskou majonézu a citron na pokapání carpaccia.