Suroviny
- hovězí pupek kus
- olivový olej
- kuličkový pepř
- smetana 300 ml
- vývar 100 ml
- šalotka 1
- červené víno
- brambory
- smetana trochu
- máslo trochu
- špenát
- cibule 1
- česnek 1
Postup přípravy
- Flank steak pomažeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a vhodíme do kontaktního grilu. Na krvavý steak stačí dvě minuty, na středně propečeny tři, na propečeny čtyři minuty. Pak steaky necháme pět minut odpočinout, aby nám nevytekla šťáva a maso nakrájíme.
- Pepřová omáčka: Na másle zpěníme najemno pokrájenou šalotku, přihodíme zelený pepř, lehce osmahneme, zalijeme vínem, po odpaření přidáme vývar a posléze smetanu, necháme zredukovat a zhoustnout a odstavíme.
- Šťouchané brambory se špenátem: Uvaříme pokrájené brambory, osolíme. Propláchneme špenát, po odkapání lehce překrájíme. Na másle osmahneme trochu cibule, vhodíme špenát, párkrát promícháme, přidáme stroužek nasekaného česneku a vhodíme do slitých uvařených brambor. Přilijeme trochu smetany a rozmačkáme.