Kachní prsa
- kachní prsa 800 g
- máslo 150 g
- rozmarýn
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Oloupeme a uvaříme v osolené vodě brambory a petržel, jablka nastrouháme a necháme na pánvi zredukovat šťávu. Uvařenou zeleninu s jablkem rozmixujeme, přidáme petržel, smetanu a sůl a před zapékáním vejce.
- Na redukci si uděláme základ z šalotky a rozmarýnu a zalijeme červeným vínem, které necháme redukovat a dochutíme redukci, brusinkami, cukrem a solí.
- Kachní prsa si nakrojíme, osolíme a opepříme, položíme na studenou pánev, kterou dáme na plotnu a necháme volně vyredukovat tuk z kůže.
- Opečeme ze všech stran, přidáme máslo a rozmarýn a přeléváme prsa máslem a nakonec filírujeme. Na talíři dozdobíme řeřichou.
Autor receptu: Vít Urban