Suroviny
- filet z mořského vlka 2-3 -
- cherry rajčata 20-25 -
- paprika 2 -
- šalotka 2 -
- česnek 3 -
- tymián 5 -
- olivový olej -
- balsamico -
- třtinový cukr 1-2 lžičky
- máslo 1-2 lžičky
- citron -
- sůl -
- pepř -
Postup přípravy
- Filety mořského vlka zbavíme kostí, připravíme si pět porcí a uchováme v chladu.
- Nakrájíme si zeleninu. Rajčata na půlky, papriky na proužky, šalotky na měsíčky. Odrhneme a nasekáme tymián a najemno nasekáme dva stroužky česneku. Do větší pánve dáme olivový olej a orestujeme na něm papriky, šalotku, přidáme rajčata, česnek a tymián. Poté osolíme, opepříme a minutku restujeme společně. Pokud jsou rajčata kyselejší, můžeme přidat lžičku hnědého třtinového cukru. Zakápneme octem balsamico a ještě minutu společně vaříme. Vypneme a přidáme malou kostičku másla na zjemnění a pár kapek citronu.
- Na mořského vlka si rozpálíme pánev. Když je dostatečně horká, dáme olivový olej a cca třetinu másla. Necháme máslo lehce zhnědnout (zoříškovatět) a umístíme na něj porce mořského vlka kůží dolů. K němu přidáme nožem rozmáčknutý česnek a větvičky tymiánu. Děláme 2–3 minuty a rybu stále přeléváme horkým máslem. Podáváme spolu se zeleninovým ragú.