Suroviny
- hovězí maso 1 kg
 - lesní houby 2 hrsti
 - cibule
 - mrkev
 - brambory 1-2 kg
 - slanina
 - máslo
 - hladká mouka
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
- Nakrájíme maso, které osolíme a opepříme. Hovězí orestujeme na pánvi, vložíme do pekáče a přidáme cibuli, mrkev a hříbky, které jsme nechali přes noc namočené ve vodě. Podlijeme vodou a necháme dusit doměkka. Poté maso vyjmeme, vzniklou šťávu zahustíme moukou, necháme provařit a dochutíme.
 - Mezitím, co se nám maso dusí, si očistíme a dáme vařit brambory. Následně je scedíme, přidáme rozškvařenou cibulku se slaninou a rozšťoucháme. Naplníme do formiček (libovolný tvar) a dáme do trouby zapéct na 10 až 15 minut při 180°C. Nakonec na bramborový dortík dáme kousíček másla a servírujeme s hovězím a houbovou omáčkou.