Domácí chléb
- hladká mouka 3 hrnky
- voda 1 a 1/2 hrnku
- sušené droždí 1/2 ML
- sůl 1 a 1/2 ML
- drcený kmín
- máslo
Postup přípravy
Domácí chléb
- Do mísy dáme mouku. Přimícháme všechny sypké ingredience. Přilejeme vodu a důkladně promícháme. Mísu přikryjeme utěrkou a dáme na 12 hodin kynout. Poté těsto vytvarujeme do bochníku a dáme do máslem vymazané formy.
- Opět přikryjeme a necháme 1 hodinu kynout. Pečeme na 230 °C 30 minut, následně chleba odkryjeme a pečeme dalších 20 minut.
Bylinkové máslo
- Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Bylinky nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme. Vše vmícháme do másla a osolíme.
- Máslo vytvarujeme do válečku, zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice ztuhnout.
Autor receptu: Radka Hamáčková