Fondán: V míse promícháme cukr, prosetou mouku a vejce. Čokoládu rozdrtíme na malé kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu pomalu zašleháme do připraveného těsta. Formičky vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Těsto vlijeme do připravených formiček. Pečeme 10–12 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Upečený fondán vyklopíme z formiček na talíř, posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme lístkem máty. Servírujeme s vychladlou višňovou omáčkou (viz postup níže).
Višňový rozvar: Do hrnce dáme 200 ml vody, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. V malém množství vody rozmícháme bramborový škrob a za prudkého míchání vlijeme do rozpuštěného cukrového sirupu. Přidáme zmražené višně, povaříme a rozmixujeme do jemné omáčky. Na závěr přidáme višně naložené v alkoholu.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.