Suroviny
- hovězí krk
- cibule
- slanina
- žampiony
- sádlo
- mrkev
- máslo
- řapíkatý celer
- hovězí vývar
- baby karotka
- červené víno
- brambory
- sůl
- pepř
Postup
Osmahneme si na sádle dohněda cibulku. Přidáme hovězí maso, slaninu a zatáhneme. Zalijeme hovězím vývarem a červeným vínem. Povaříme a přidáme mrkev, řapíkatý celer a žampiony. Necháme vařit minimálně 2 hodiny, poté maso vyndáme.
Zbytek, co nám zbyl v hrnci, rozmixujeme. Mezitím si oloupeme brambory, dáme uvařit a uděláme bramborovou kaši. Když máme rozmixovanou omáčku, vrátíme zpátky maso, přidáme žampiony a necháme vařit dalších 20 minut.
Potom to stáhneme z plamenů, přihodíme dvě kostky másla a už nevaříme. Podáváme s bramborovou kaší, plátky žampionů a glazovanou baby mrkvičkou.
Autorka receptu: Klára Kyselová