Suroviny
- vejce 6
- cukr 1 a 1/2 hrnku
- polohrubá mouka 1 a 1/4 hrnku
- šlehačka 250 ml
- hořká čokoláda 400 g
- máslo 250 g
- kakao 2 PL
- sůl
- maliny
- ostružiny
Šlehané mascarpone
- mascarpone 500 g
- bílá čokoláda 150 g
- vanilkový cukr
Postup přípravy
- V míse vyšleháme vejce s cukrem do podoby pěny. Čokoládu společně s máslem rozehřejeme ve vodní lázni a přidáme šlehačku. Do vaječné směsi přidáme mouku společně s kypřicím práškem, solí a kakaem. Přidáme čokoládovou směs a vše důkladně vyšleháme. Formu si vymažeme máslem a vysypeme kakaem. Těsto přendáme do vymazané a vysypané formy, pečeme v předehřáté troubě na 170–180 °C 30 minut. Po upečení necháme vychladnout a poté krájíme na malé kostky. Podáváme společně se šlehaným mascarpone. Nakonec dozdobíme ovocem.
- Šlehané mascarpone s bílou čokoládou: Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. V míse šleháme mascarpone s vanilkovým cukrem a postupně zašleháváme rozehřátou bílou čokoládu. Vzniklý krém dáme do lednice ztuhnout.
Autor receptu: Sára ProcházkováAutor receptu: Sára Procházková