Roláda
- maso
- anglická slanina 200 g
- klobása (srnčí)
- cibule
- výpek
- osmažená cibulka
- špek
Postup
Roláda
- Maso si nakrájíme, rozklepeme a ochutíme. Potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, posypeme trochou kmínu, potřeme olejem a necháme odležet. Na přichystaný plát vyskládáme anglickou slaninu, klobásu na proužky a cibuli na kolečka.
- Roládu smotáme, zavážeme a vložíme do pekáče. Do pekáče dáme osmaženou cibuli, uzené, špek a trochu podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct. Pečeme 2 hodiny 30 minut, dokud roláda nebude úplně měkká.
Šťouchané brambory
- Mezitím si uvaříme brambory, které jsme osolili.
- Po uvaření je rozšťoucháme a přidáme osmaženou cibuli.
Salát
- Všechnu zeleninu na salát si očistíme. Vložíme ji do mixéru a na větší nudličky ji nastrouháme.
- Zeleninu osolíme, opepříme, přidáme cukr, ocet, majonézu a vše dochutíme.
Autor receptu: Martina Wardas