Suroviny
- hovězí zadní 1 kg
- sádlo 3 PL
- slanina
- kyselé okurky
- cibule 4
- bobkový list 3
- vývar 2 l
- sůl
- pepř
Postup
- Maso prošpikujeme proužky slaniny a okurek, osolíme a opepříme. Zprudka osmahneme na pánvi ze všech stran a dáme na talíř stranou. Ve výpeku na pánvi osmahneme dozlatova cibuli a poté ji přendáme do hrnce.
- Přidáme maso a zalijeme vývarem asi do půlky výšky masa. Vždy když se vývar vyvaří, přilijeme další. Vaříme asi tak 2,5 hodiny. Mezitím si na kostičky nakrájíme slaninu, osmahneme ji a přidáme na kostičky nakrájené okurky.
- Když je maso měkké, vyndáme ho z hrnce, vyndáme také bobkový list a cibuli rozmixujeme do hladka. Maso před porcováním necháme trochu zchladnout.
- Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.
Autor receptu: Iveta Svobodová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!
RECEPT: Znojemská omáčka s hovězím