Suroviny
- bageta 4
- rajče 12
- česnek 4 stroužky
- konzervovaná rajčata 200 g
- mozzarella 500 g
- bazalka hrst
- tymián 1 PL
- rozmarýn 1 PL
- cukr krystal 2 ML
- olivový olej
- sůl
Postup
- Čerstvá rajčata opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Mozzarellu zbavíme nálevu. Rajčata a mozzarellu nakrájíme naplátky. Česnek oloupeme. Konzervovaná rajčata rozmixujeme společně s cukrem, česnekem, tymiánem, bazalkou a mozzarellou.
- Podle chuti ještě směs osolíme. Bagetu rozpůlíme, pokapeme olivovým olejem a potřeme rajčatovou směsí. Poklademe na ni rajčata a plátky mozzarelly. Bagety znovu pokapeme olivovým olejem. Předehřejeme si troubu na 190 °C.
- Vezmeme si kus pečicího papíru, zmačkáme ho, namočíme ve vodě a bagety do něj zabalíme. Bageta se pěkně propeče, nebude vysušená, ale zůstane přitom nadýchaná. Bagety pečeme asi 10 minut.
Autor receptu: Veronika Rigó
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!