Suroviny
- dýně Hokkaidó 1
- cibule 1
- šalotka 1
- česnek 2 stroužky
- olivový olej
- horký vývar 1 l
- smetana ke šlehání 250 ml
- muškátový ořech
- směs koření
- skořice
- balsamico
- javorový sirup 2 PL
- dýňová semínka
- klíčky
- sůl
Postup
- Ve větším hrnci si na olivovém oleji orestujeme cibulku a česnek, dokud cibulka nezměkne. Přidáme nakrájenou dýni. Zalijeme vývarem a necháme pomalu vařit do změknutí.
- Uvařenou směs rozmixujeme tyčovým mixerém, přidáme smetanu, javorový sirup a okořeníme. Podáváme s dýňovými semínky, klíčky a pečivem.
Autor receptu: Kevin Simonides
Recept odkazuje na film Dědictví aneb Kurvahošigutntág, který si můžete pustit na prima+