Suroviny
- mascarpone 500 g
- smetana ke šlehání 100 ml
- vejce 4
- cukr 100 g
- espresso 2 silná
- cukrářské piškoty (nebo karamelové sušenky)
- kakao
- lískooříškový krém
- lemon curd
Postup
- Vyšleháme bílky s třetinou cukru do tuhého sněhu, vedle vyšleháme žloutky s další třetinou cukru, do nich vmícháme promíchané mascarpone se smetanou a přidáme vyšlehané bílky.
- Do silnější kávy se zbytkem cukru (může se přidat i rum) namáčíme cukrářské piškoty nebo karamelové sušenky a vyskládáme do pekáče – na ně přijde vrstva krému a pak zase piškoty a pak zase krém – posypeme kakaem.
Čokobobíky
- Z lískooříškového krému vytvoříme malé bobíky a doprostřed přidáme citronový curd.
- Dáme ztuhnout do ledničky a podáváme vedle tiramisu.
Autor receptu: Gabriela „Gabi“ Zimová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!