Sýrové bulky
- hladká mouka 2 a 1/4 hrnku
 - sušené droždí
 - vlažná voda 250 ml
 - cukr 1 ML
 - sůl 1 ML
 - gouda (plátková)
 - vejce 1
 
Salát podle leničky
- cherry rajčata 250 g
 - cibule 1 menší
 - salám (jemný) 300 g
 - vejce 3
 - majonéza 2 sáčky
 - jarní cibulka
 - sůl
 - pepř
 
Postup
Syrové bulky
Mouku, droždí, cukr a sůl smícháme. Přidáme vodu a vypracujeme těsto, které necháme kynout hodinu a půl na teplém místě. Poté vypracujeme bochánky stejné velikosti, dáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 20 minut kynout.
Po 20 minutách potřeme rozšlehaným vejcem a přidáme na bulku plátek goudy. Pečeme 20 minut na 200 °C do zlatova.
Salát podle Leničky
Uvaříme si tři vejce. Mezitím nakrájíme rajčátka, osolíme a opepříme (pustí šťávu), přidáme nakrájenou cibuli a jarní cibulku najemno.
Nakrájíme salám a vařená vejce. Vše v míse smícháme a přidáme majonézu. Podáváme chlazené s pečivem.
Autorka receptu: Michaela Pelantová