Sýrové bulky
- hladká mouka 2 a 1/4 hrnku
- sušené droždí
- vlažná voda 250 ml
- cukr 1 ML
- sůl 1 ML
- gouda (plátková)
- vejce 1
Salát podle leničky
- cherry rajčata 250 g
- cibule 1 menší
- salám (jemný) 300 g
- vejce 3
- majonéza 2 sáčky
- jarní cibulka
- sůl
- pepř
Postup
Syrové bulky
Mouku, droždí, cukr a sůl smícháme. Přidáme vodu a vypracujeme těsto, které necháme kynout hodinu a půl na teplém místě. Poté vypracujeme bochánky stejné velikosti, dáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 20 minut kynout.
Po 20 minutách potřeme rozšlehaným vejcem a přidáme na bulku plátek goudy. Pečeme 20 minut na 200 °C do zlatova.
Salát podle Leničky
Uvaříme si tři vejce. Mezitím nakrájíme rajčátka, osolíme a opepříme (pustí šťávu), přidáme nakrájenou cibuli a jarní cibulku najemno.
Nakrájíme salám a vařená vejce. Vše v míse smícháme a přidáme majonézu. Podáváme chlazené s pečivem.
Autorka receptu: Michaela Pelantová