Suroviny
Domácí knedlík
- polohrubá mouka 200 g
- hladká mouka 200 g
- droždí
- kravské mléko
- cukr
- sůl
Postup
- Zeleninu oloupeme a nastrouháme nahrubo, dáme do hrnce spolu s masem, cibulí, česnekem, osolíme, opepříme, přidáme Halali zeleninu, bobkový list, nové koření, zalejeme vodou a necháme vařit cca dvě hodiny.
- Poté maso vyndáme spolu s bobkovým listem a novým kořením, zeleninu rozmixujeme, přidáme smetanu a necháme povařit. Maso nakrájíme a přidáme do omáčky.
Domácí knedlík
- Do mísy dáme 200 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky a trochu soli. V misce ohřejeme mléko s cukrem, pak přidáme droždí a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme do mísy s moukou, vše důkladně promícháme, aby vzniklo těsto.
- Na vál posypeme polohrubou mouku a uděláme bochánky, necháme chvíli kynout. Mezitím si ohřejeme vodu a uděláme šišky, které dáme do osolené vroucí vody a vaříme 30 minut.
Autor receptu: Milan Kocáb
Dokonalá svíčková omáčka na smetaně s moravským knedlíkem