Suroviny
- brambory 1 kg
- rostlinný olej
- hnědý cukr 2 PL
- paprika 2 ML
- římský kmín 2 ML
- citronová kůra
- olivový olej 2 PL
- vepřová panenka 800 g
- sůl
Postup
- Brambory omyjeme a překrojíme na polovinu, nakrájíme na silnější plátky. Povaříme cca 10 minut ve vroucí osolené vodě, poté dáme do pekáčku, pokapeme olejem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme dozlatova.
- V menší misce promícháme cukr, papriku, římský kmín, citronovou šťávu a lžičku soli. Přilijeme olivový olej, promícháme a směsí potřeme vepřovou panenku. Rozpálíme si gril a maso na něm ze všech stran opečeme a necháme dopéct v troubě na 200 °C cca 15 minut.
- Na bylinkovou chimichurri smícháme všechny suroviny. Panenku necháme 10 minut odpočívat a poté nakrájíme na silnější plátky. Podáváme s bylinkovou chimichurri a bramborami.
Autor receptu: Petr "Pity" Krejczy