Suroviny
- vepřová kýta 5 řízků
- strouhanka
- vejce 3
- anglická slanina 150 g
- cibule 1
- šlehačka 250 ml
- brambory 1 kg
- máslo 150 g
- plnotučné mléko (podle potřeby)
- olej
- sůl
- pepř
Postup
- Řízky si naklepeme, osolíme a opepříme. Obalujeme napřed ve strouhance, pak ve vajíčku a smažíme zprudka dozlatova.
- Dáme do pekáčku, navrch poklademe plátky slaniny a kolečka cibule, podlijeme trochou vody a dáme péci přikryté asi 40 minut na 160 °C. Poté zalijeme šlehačkou a odkryté necháme chvíli zapéct.
- Uvaříme oloupané brambory, slijeme, přidáme máslo a šleháme. Postupně přiléváme mléko a sůl.
Autor receptu: Ivana Cimrmanová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!