Knedlíky
- houskový knedlík 1 balení
- bramborový knedlík 1 balení
Postup
Příprava kachny
Kachnu omyjeme, osolíme zvenku i zevnitř, posypeme kmínem. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme a dáme do trouby předehřáté na 160 °C.
Pečeme cca 2,5 hodiny – každých 30 minut poléváme výpekem. Posledních 30 minut odkryjeme a potřeme směsí medu a prolisovaného česneku, dopečeme dozlatova.
Zelí
Na tuku osmažíme cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme. Přidáme cukr, ocet, kmín a sůl, dusíme cca 20–30 minut.
Červené a bílé zelí připravíme stejně, odděleně.
Knedlíky
Podle návodu nebo vlastního receptu uvaříme houskový i bramborový knedlík.
Nakrájíme na plátky a podáváme teplé.
Autor receptu: Denis Belej