Omáčka z červeného vína
- červené víno 500 ml
- třtinový cukr 50 g
Domácí dresing na burger
- majonéza (light) 4 PL
- dijonská hořčice 1 PL
- oregano
Low carb domácí bulky
- semínka (slunečnicová, chia, lněná, sezamová) 200 g
- Psyllium 50 g
- kypřicí prášek do pečiva 1 ML
- jarní cibulka
- vejce 4
- tučný tvaroh 200 g
- sůl 1/2 ML
- pepř
Postup
Omáčka z červeného vína
- Necháme zredukovat 500 ml červeného vína spolu s 50 g třtinového cukru.
- Přidáme k masu.
Maso
- Maso okořeníme, přilijeme svařené víno a pečeme na grilu 5 minut z každé strany. Brambory nakrájíme na hranolky a zapečeme v horkovzdušné troubě na 200 °C, a to 15 minut.
- Následně hranolky ochutíme směsí ze soli, česneku a uzené papriky. Housky orestujeme na grilu, pak to vše poskládáme dohromady a přelijeme svařeným vínem.
Domácí dresing na burger
- Majonézu light smícháme s 1 lžíci pravé dijonské hořčice.
- Dochutíme oreganem.
Low carb domácí bulky (5 ks)
- Rozemeleme 200 g semínek (slunečnicová, chia, lněná, sezamová) na mouku pomocí robotu. Přidáme 50 g psyllia, 1 čajovou lžičku kypřicího prášku, ½ čajové lžičky soli, trochu pepře a jarní cibulku.
- Dále přidáme 4 celá vejce a 200 g tučného tvarohu. Vše promícháme a uděláme malé bochánky, na vrchu nařízneme a posypeme sezamovými zrníčky. Pečeme v troubě na 160 °C 35 minut, potom přidáme troubu na 200 °C a pečeme ještě cca 10–15 minut.
Autor receptu: Jakub Hodan