Suroviny
- cherry rajčata
- rajčatová omáčka
- Bazalkové pesto
- česnek
- olivový olej
- máslo
- burrata (s lanýžem)
- balsamico
- parmazán
- sůl
- pepř
Postup
- V hrnci uvaříme těstoviny, přidáváme olivový olej a sůl. Mezitím si na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme čerstvou bazalku a rozmáčknuté stroužky česneku. Po chvíli z pánve vše odstraníme a necháme jen olej.
- Přidáme nakrájená rajčátka, máslo a osmahneme. Podléváme vodou z těstovin do změknutí rajčat, přidáme směs, pesto a vaříme, průběžně dochucujeme pepřem a solí. Přidáme těstoviny do pánve a vše promícháme.
- Servírujeme s půlkou burraty, posypeme parmezánem, pokapeme olivovým olejem a balsamicem, dochutíme solí a pepřem.
Autor receptu: Daniela Zálešáková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prostřeno!