Prostřeno: Paccheri rigati s rajčatovou omáčkou a burratou s lanýžem

Moje hodnocení
3x

Paccheri rigati s rajčatovou omáčkou a burratou s lanýžem podle Daniely Zálešákové

5 porcí
120 minut

Postup

  1. V hrnci uvaříme těstoviny, přidáváme olivový olej a sůl. Mezitím si na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme čerstvou bazalku a rozmáčknuté stroužky česneku. Po chvíli z pánve vše odstraníme a necháme jen olej.
  2. Přidáme nakrájená rajčátka, máslo a osmahneme. Podléváme vodou z těstovin do změknutí rajčat, přidáme směs, pesto a vaříme, průběžně dochucujeme pepřem a solí. Přidáme těstoviny do pánve a vše promícháme.
  3. Servírujeme s půlkou burraty, posypeme parmezánem, pokapeme olivovým olejem a balsamicem, dochutíme solí a pepřem.

Autor receptu: Daniela Zálešáková

Všechny recepty najdete také v aplikaci Prostřeno!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty