Suroviny
- guanciale (amatriciano)
- těstoviny (paccheri)
- česnek 2 stroužky
- sýr pecorino 200 g
- loupaná rajčata 1,5 konzervy
- bílé víno 200 ml
- strouhaný parmazán 1 PL
- cibule 1
- chilli paprička
- sůl
- pepř
Postup
- Guanciale nakrájíme na nudličky, cibuli na tenké plátky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme guanciale spolu s cibulí a orestujeme dozlatova, dochutíme chilli. Přidáme bílé víno, prolisovaný česnek a trošku nastrouhaného parmazánu.
- Dále přidáme loupaná rajčata, osolíme a opepříme. Do omáčky nastrouháme sýr pecorino, zamícháme. Mezitím si uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente.
- Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou a podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.
Autor receptu: Jan Žampa
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!