Těsto
- hladká mouka 210 g
- kypřicí prášek do pečiva 2 ML
- mletá skořice 1 ML
- jedlá soda 1 ML
- třtinový cukr 240 g
- vejce 3
- slunečnicový olej 180 g
- nastrouhaná mrkev 190 g
- sůl špetka
Krém
- mascarpone 250 g
- smetana ke šlehání 300 ml
- moučkový cukr dle uvážení
Postup
- Předehřejeme si troubou na 175 °C. Vyšleháme si celá vejce s cukrem do bílé pěny – na nejvyšší výkon. Po vyšlehání k nim postupně přiléváme olej, ten zašleháme na nejnižší výkon. Přidáme všechny suché ingredience, opatrně zašleháme na nejnižší výkon, dokud se všechny suroviny nepropojí.
- Nakonec si nastrouháme najemno mrkev a opatrně ji zapracujeme stěrkou nebo vařečkou do těsta. Hotové těsto přelijeme do formy vystlané pečicím papírem a dáme péct na 35–40 minut. Před krájením necháme zcela vychladnout.
- Na přípravu krému si dáme veškeré suroviny do mísy a opatrně z nich vyšleháme tuhý krém, který buď rovnou servírujeme na vychlazený chlebíček, nebo si jej uchováme v lednici – nejlépe v cukrářském zdobicím sáčku.
Autor receptu: Renáta Sobková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!