Suroviny
Postup
Šťouchané brambory
- Uvaříme brambory v mírně osolené vodě. Na pánvičce si osmažíme slaninu, do které ke konci přidáme sušenou cibulku.
- Tuto směs rozšťoucháme s uvařenými brambory.
Fazolky
- Na pánev dáme olivový olej, nasypeme fazolky, osolíme a restujeme.
- Když jsou na skus, přidáme trošku nahrubo nastrouhané mrkve, a ještě chvilku restujeme.
Medailonky
- Troubu si předehřejeme na 200 °C. Na pánvičce zprudka osmahneme panenku, kterou jsme si potřeli olivovým olejem, posypali pepřem a solí s bylinkami. Když se panenka zatáhne, vložíme ji do trouby a podlijeme menším množstvím vody.
- Pečeme asi 10-12 minut, poté ji vyndáme, nakrájíme na medailonky a na pánvičce na olivovém oleji opékáme do zlatova.
Autor receptu: Lenka Rolníková