Suroviny
- kuřecí skelet
- nové koření 6 kuliček
- celý pepř 6 kuliček
- bobkový list
- kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
- cibule
- česnek 2 stroužky
- sůl
- pepř
Domácí nudle
- hladká mouka 100 g
- vejce
- sůl špetka
Postup:
Do hrnce dáme kuřecí skelet spolu se stehny, přidáme kořenovou zeleninu, jednu cibuli, česnek a koření.
Vaříme dvě hodiny. Po uvaření maso vyndáme a obereme, potom vrátíme do vývaru.
Domácí nudle
Pořádně zamícháme a vytvoříme těsto, které rozválíme na tenkou vrstvu, necháme chvilku uschnout.
Poté nakrájíme na proužky, jak chceme široké nudle, a pak nakrájíme nudličky, které vaříme cca 3 minuty v osolené vodě nebo rovnou v polévce před dokončením.
Autor receptu: Václav Durčák