Suroviny
- jasmínová rýže 2 hrnky
- kuřecí prsa
- kukuřičný škrob
- chilli vločky
Omáčka
- voda 1 hrnek
- omáčka Sriracha 2-3 PL
- med 5 PL
- kukuřičný škrob 2 PL
- česnek
- sůl
- pepř
Postup
- Ve středním rendlíku smícháme hrnek vody, Srirachu, sójovou omáčku, česnek, cukr, med a promícháme. Přivedeme směs k varu na středním plamení, v misce vyšleháme 2 lžíce škrobu se 2 lžícemi vody. Přilijeme do omáčky, mícháme do zhoustnutí a poté snížíme plamen.
- Kuřecí kostky a 1/3 hrnku kukuřičného škrobu dáme do sáčku, zatáhneme a protřepeme, aby se maso krásně obalilo. Velkou pánev zakápneme olejem, přidáme kuře a orestujeme dohněda. Přilijeme omáčku a promícháme. Zasypeme chilli vločkami a podáváme s rýží.
- Jasmínovou rýži uvaříme v poměru 2 hrnky rýže a 2 hrnky vody.
Autor receptu: Jakub Lučan