Suroviny
- pomazánkové máslo
- crème fraîche
- losos
- citrony 1
- kaviár
- parmská šunka
- meloun
- černé olivy
- hořčice
- česnek
- kopr
- sůl
- pepř
Pečivo
- hladká mouka 500 g
- vlažná voda 250 g
- droždí 20 g
- cukr 2 g
- sádlo 40 g
- sůl 8 g
Postup
- Vyšleháme si pomazánkové máslo s crème fraîche ve stejné gramáži. Rozdělíme na dvě poloviny, do jedné dáme nasekaný kopr, citrón a sůl, trochu pepře, losos to ochutí. Do druhé poloviny dáme hořčici a česnek, sůl, trochu pepře, parmská šunka zase ochutí.
- Dále zdobíme lososem, citrónem, koprem a kaviárem. Případně parmskou šunkou, melounem a černými olivami.
Pečivo
- Vše smícháme dohromady a po zhruba 10 minutách těsto by mělo být hladké a nelepivé, přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě zhruba 60 minut do dvojnásobného objemu. Vykynuté těsto rozdělíme na tři části a vyválíme do kruhu.
- Každý kruh rozdělíme na čtvrtiny a každou čtvrtinu rolujeme od nejširší strany ke špičce, trochu poválíme, aby se nerozmotaly. Rohlíky vložíme na plech vyložený pečicím papírem a opět přikryjeme utěrkou a necháme kynout dalších 60 minut. Následně se postříkají vodou z rozprašovače a posypou se mákem a solí.
- Mezitím si troubu rozehřejeme na 205 °C a vložíme na dno pekáč s vodou kvůli páře. Rohlíky se pečou zhruba 12–20 minut, dle trouby. Po upečení se rohlíky postříkají rozprašovačem a nechají vychladnout na mřížce.
Autor receptu: Veronika Lopourová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!