Suroviny
- hovězí líčka 1 kg
- kořenová zelenina
- rajský protlak 2 PL
- cibule
- rozmarýn
- tymián
- olivový olej
- bílé víno
- brambory
- Máslo
- cibule
- anglická slanina
- sůl
- pepř
Postup
- Hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej, přidáme čtyři stroužky česneku a rozmarýn, necháme rozvonět. Poté opečeme maso z obou stran a dáme stranou. V hrnci si rozehřejeme olivový olej, přidáme česnek, rozmarýn, cibuli a kořenovou zeleninu, opečeme.
- Poté přidáme rajský protlak, promícháme. Nyní vše v hrnci zalijeme vínem, přivedeme k varu a vaříme přibližně 35 minut, až se asi 2/3 tekutiny vyvaří. Mezitím si troubu předehřejeme na 140 °C. Po této době do hrnce vrátíme maso a zalijeme je hovězím vývarem. Hrnec přiklopíme poklicí a vložíme do předehřáté trouby.
- V troubě maso dusíme přibližně 2 hodiny doměkka. Brambory si dáme vařit do vody spolu s rozmarýnem. Po uvaření je rozmačkáme spolu s máslem a dle chuti osolíme. Nakonec přidáme osmaženou cibuli spolu se slaninou.
Autor receptu: Simona Tvardek