Suroviny
Povidlová náplň
Tvarohová náplň
Postup
- Nejprve si připravíme kvásek. Do cca 200 ml vlažného mléka přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme na teplém místě vzejít.
- Mezitím si do mísy prosejeme mouku, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, špetku soli, rozpuštěné máslo a olej. Poté do směsi přidáme kvásek a vše důkladně promícháme.
- Těsto necháme kynout na teplém místě přibližně 30 až 45 minut. Pokud by bylo příliš řídké, přidáme trochu mouky, aby zhoustlo.
Připravím si dvě náplně
- Povidlovou – povidla smícháme s trochou rumu.
- Tvarohovou – tvaroh promícháme s cukrem, citronovou šťávou a kůrou.
Dokončení
- Jakmile těsto vykyne, rozpustíme máslo a začneme tvarovat jednotlivé buchty. Do každé vložíme trochu náplně, pečlivě ji zabalíme a buchty jemně obalíme v rozpuštěném másle.
- Naskládáme je do vymazaného pekáče a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20–30 minut (podle výkonu trouby).
- Po upečení buchty potřeme máslem s kapkou rumu a posypeme vanilkovým a moučkovým cukrem.
Autor receptu: Marie Fasorová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!