Zmrzlina
- smetana ke šlehání 250 ml
- vejce 2
- cukr 80 g
- vanilkový cukr 1
- voda 1 PL
Postup
- Opražíme ořechy s cukrem, necháme vychladnout a pak rozdrtíme na směs.
- Karamel připravíme ze šlehačky a cukru.
Zmrzlina
- Pečlivě oddělíme žloutky od bílků tak, aby bílky byly ideálně čisté a bez jakéhokoli žloutkového smítka. Z čistých bílků vyšleháme dokonale tuhý sníh, do kterého poté přidáme polovinu cukru. Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku.
- Žloutky utřeme nebo ušleháme až do běla s oběma cukry a vešleháme lžíci teplé (ale ne horké) převařené vody. V míse vše opatrně, ale zároveň velmi pečlivě spojíme, zakryjeme potravinovou fólií a vložíme do mrazáku.
Autor receptu: Jana Jandová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!