Prostřeno: Dýňová veganská polévka s opečeným chlebem

Moje hodnocení
3x

Dýňová veganská polévka s opečeným chlebem podle Prostřeno!

5 porcí
60 minut

Suroviny

Postup

  1. Dýni nasekáme na malé kousky, v kastrolu rozehřejeme máslo a necháme zpěnit šalotku, poté přidáme kousky dýně a necháme chvíli osmahnout. Následně zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Přidáme smetanu a rozmixujeme.
  2. Dochucujeme solí, pepřem a dýňovým olejem, případně špetkou kardamomu. Část dýně můžeme nechat a nakrájet na malinké kousky, osmahneme na másle a přidáme do polévky při servírování. Podáváme s opečeným chlebem s burro máslem a lanýžovou solí.
  3. Polévku ozdobíme dýňovým olejem, kapkami smetany, solí, pepřem a dýňovými semínky.

Autor receptu: Daniela Zálešáková

Jednoduchá dýňová polévka

S aplikaci Prostřeno! vše na jednom místě. Zákulisní informace, bonusy a recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty