Suroviny
- dýně Hokkaidó
- šalotka
- veganská smetana 1-2
- dýňový olej
- dýňová semínka
- sůl
- pepř
Postup
- Dýni nasekáme na malé kousky, v kastrolu rozehřejeme máslo a necháme zpěnit šalotku, poté přidáme kousky dýně a necháme chvíli osmahnout. Následně zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Přidáme smetanu a rozmixujeme.
- Dochucujeme solí, pepřem a dýňovým olejem, případně špetkou kardamomu. Část dýně můžeme nechat a nakrájet na malinké kousky, osmahneme na másle a přidáme do polévky při servírování. Podáváme s opečeným chlebem s burro máslem a lanýžovou solí.
- Polévku ozdobíme dýňovým olejem, kapkami smetany, solí, pepřem a dýňovými semínky.
Autor receptu: Daniela Zálešáková
S aplikaci Prostřeno! vše na jednom místě. Zákulisní informace, bonusy a recepty