Suroviny
- hladká mouka 500 g
- vejce 5
- sůl špetka
- voda
- máslo 2 PL
- zelený pepř (v nálevu) 2 PL
- smetana 200 ml
- vývar 50 ml
- dijonská hořčice 1 ML
- kuřecí prsa 600 - 700 g
- olej (na smažení)
- bylinky
- strouhaný sýr
- čerstvě mletý černý pepř
- petrželka
- sůl
- pepř
Postup
Těstoviny
Na pracovní plochu nasypeme mouku, doprostřed uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce. Vidličkou nebo rukou zpracujeme těsto do pevné, nelepivé koule. Zabalíme do fólie a necháme alespoň 30 minut odpočinout.
Poté těsto rozdělíme na části, vyválíme nebo protáhneme strojkem a nakrájíme na požadovaný tvar (např. fettuccine). Vaříme ve vroucí osolené vodě cca 2–3 minuty – čerstvé těstoviny jsou hotové rychle.
Maso
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso orestujeme dozlatova.
Pokud chcete, přidejte čerstvé bylinky pro lepší chuť.
Omáčka
V jiné pánvi rozpustíme máslo, přidáme zelený pepř a krátce opečeme. Přilijeme smetanu a vývar, přidáme hořčici (pokud chceme) a promícháme.
Vaříme na mírném plamení cca 5–10 minut, dokud omáčka lehce nezhoustne. Dochutíme solí, případně zjemníme trochou másla nebo zahustíme škrobem/moukou, pokud je řídká.
Autorka receptu: Viktorie Bartošová