Suroviny
Cibulový chléb
- sušené droždí 2 ML
- hladká mouka 3 hrnky
- vlažná voda 2 hrnky
- cibule 2
- sůl 2 ML
Postup
Cibuli nakrájíme na měsíčky a maso na kostky, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a dáme péct do trouby na 180 °C, dokud maso není měkké.
Poté maso nameleme a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Necháme vychladnout, dáme do sklenic a do lednice.
Cibulový chléb
Opečeme cibuli do zlatova, smícháme všechny ingredience, přikryjeme utěrkou a necháme 3–4 hodiny kynout.
Poté těsto dáme do formy na pečicí papír a pečeme na 230 °C 30 minut zakryté a 30 minut odkryté.
Autor receptu: Jan Reindl