Suroviny
- droždí kostka
- vlažná voda 350 ml
- olivový olej 3-4 PL
- hladká mouka 500 g
- provensálské koření
- sušená rajčata
- česnek
- olivy
- sůl 1-2 ML
Bylinkové máslo s česnekem a solí
Postup
Vypracujeme lepivé těsto a dáme kynout na 45–60 minut. Poté těsto rozdělíme na 2 kusy a vložím na plech společně s pečicím papírem.
Pomažeme olivovým olejem a vložíme do předehřáté trouby na 220 °C, pečeme 20–25 minut.
Bylinkové máslo
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě (ideálně 1–2 hodiny). Přidáme do něj česnek, sůl a najemno nasekané bylinky.
Vše důkladně promícháme vidličkou nebo špachtlí, dokud se ingredience nespojí do jemné směsi. Ochutnáme a podle potřeby přidáme více česneku, soli nebo třeba trochu pepře.
Autorka receptu: Nikola Patočková