Suroviny
- vejce 4
- cukr 200 g
- hladká mouka 250 g
- olej 100 g
- kypřicí prášek do pečiva 1
- plnotučné mléko 700 ml
- vanilkový pudink 2
- zakysaná smetana 2
- mletá skořice
Postup
- Cukr a vejce mixujeme do trochu lepivé konzistence, za stálého míchání přisypáváme smíchaný zbytek surovin postupně a vyšleháme. Těsto vlijeme do pečicím papírem vyloženého pekáčku.
- Uvaříme ze 700 ml mléka puding a nalijeme ho na těsto tak, aby nám vznikla mřížka. Pečeme na 200 °C cca 30 minut. Vyndáme, necháme cca 20 minut vychladnout, potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicí. Necháme v lednici.
Autor receptu: Josef Koudelka
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prostřeno!