reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Profiteroles plněné čokoládovým krémem
Autor: FTV Prima / Tomáš Svoboda Profiteroles plněné čokoládovým krémem

Profiteroles plněné čokoládovým krémem

Hodnoceno: 1x
Nadýchané zákusky z odpalovaného těsta jsou v Čechách velmi oblíbené. Vždyť kdo by si nepochutnal na dobrém větrníku? Kuchař Martin Kincl tentokrát připravil trochu jinou verzi. Malé větrníčky plněné čokoládou budou hitem pro každou návštěvu.
do 1 hodiny

reklama

Suroviny

Náplň:

Postup

  1. V kastrůlku přiveďte k varu vodu a vmíchejte do ní mouku, důkladně míchejte dokud se na dně kastrůlku nezačne těsto lehce chytat (asi 1 minutu). Poté nechte za občasného zamíchání asi 10 minut vychladnout.
  2. Poté přidejte 1 vajíčko, které rozmixujte s těstem, pak můžete přidat zbývající 2 vejce, které rozmixujte do těsta. Vytvoří se řidší těsto, které dejte do stříkacího sáčku.
  3. Na plech s pečicím papírem stříkacím sáčkem tvarujte asi 4 cm široké a 2 cm vysoké bochánky. Pečte v troubě na 180 stupňů asi 30 minut.
  4. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, máslo a smetanu. Tuto důkladně promíchanou čokoládovou směs nechte lehce vychladit, poté dejte do stříkacího sáčku s ostrým náhubkem a plňte již vychladlé profiteroles.
  5. Při podávání můžete dozdobit čerstvým ovocem, mátou a posypat moučkovým cukrem.

Profiteroles plněné čokoládovým krémem  Foto: Profiteroles plněné čokoládovým krémem; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Tento recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané epizody najdete na Primě PLAY.

Ve sedmé epizodě například odhalíte rodinné poklady z domácí kuchařky Alice Bendové a její maminky Zlaty Veselé. S diváky se podělily o větrníčky s krémem a pečené jehněčí kotletky se zeleninou.

Pečeme podle hvězd - 7.díl Foto: Pečeme podle hvězd 7.díl; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

reklama