Martin Kincl

Profiteroles plněné čokoládovým krémem

Moje hodnocení
1x

Nadýchané zákusky z odpalovaného těsta jsou v Čechách velmi oblíbené. Vždyť kdo by si nepochutnal na dobrém větrníku? Kuchař Martin Kincl tentokrát připravil trochu jinou verzi. Malé větrníčky plněné čokoládou budou hitem pro každou návštěvu.

1 porce
60 minut

Suroviny

Náplň

Postup přípravy

  1. V kastrůlku přiveďte k varu vodu a vmíchejte do ní mouku, důkladně míchejte dokud se na dně kastrůlku nezačne těsto lehce chytat (asi 1 minutu). Poté nechte za občasného zamíchání asi 10 minut vychladnout.
  2. Poté přidejte 1 vajíčko, které rozmixujte s těstem, pak můžete přidat zbývající 2 vejce, které rozmixujte do těsta. Vytvoří se řidší těsto, které dejte do stříkacího sáčku.
  3. Na plech s pečicím papírem stříkacím sáčkem tvarujte asi 4 cm široké a 2 cm vysoké bochánky. Pečte v troubě na 180 stupňů asi 30 minut.
  4. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, máslo a smetanu. Tuto důkladně promíchanou čokoládovou směs nechte lehce vychladit, poté dejte do stříkacího sáčku s ostrým náhubkem a plňte již vychladlé profiteroles.
  5. Při podávání můžete dozdobit čerstvým ovocem, mátou a posypat moučkovým cukrem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Martin Kincl

Martin Kincl

Přečtěte si také

Recepty