Suroviny
- voda 150 ml
- olej 50 ml
- hladká mouka 120 g
- vejce 190 g (3 ks)
- moučkový cukr
Náplň
- čokoláda (horká) 200 g
- mléčná čokoláda 50 g
- máslo 120 g
- smetana 60 ml
Postup přípravy
- V kastrůlku přiveďte k varu vodu a vmíchejte do ní mouku, důkladně míchejte dokud se na dně kastrůlku nezačne těsto lehce chytat (asi 1 minutu). Poté nechte za občasného zamíchání asi 10 minut vychladnout.
- Poté přidejte 1 vajíčko, které rozmixujte s těstem, pak můžete přidat zbývající 2 vejce, které rozmixujte do těsta. Vytvoří se řidší těsto, které dejte do stříkacího sáčku.
- Na plech s pečicím papírem stříkacím sáčkem tvarujte asi 4 cm široké a 2 cm vysoké bochánky. Pečte v troubě na 180 stupňů asi 30 minut.
- Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, máslo a smetanu. Tuto důkladně promíchanou čokoládovou směs nechte lehce vychladit, poté dejte do stříkacího sáčku s ostrým náhubkem a plňte již vychladlé profiteroles.
- Při podávání můžete dozdobit čerstvým ovocem, mátou a posypat moučkovým cukrem.