Najděte si recept
Na co máte chuť?

Tymiánová křidýlka
Oblíbená obíračka se díky vymazlené marinádě povznese do kulinárního nebe. A navíc je to dobrota za hubičku.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- kuřecí křídýlka 12 ks
Marináda:
- extra panenský olivový olej 3 lžíce
- Sójová omáčka 2 lžíce
- Česnek 4 stroužky
- čerstvá citronová šťáva 1 lžička
- Tymián 2 snítky
- lístky bazalky
- čerstvě namletý černý pepř
- mořská sůl
- tuk na potření roštu (rostlinný olej nebo kůžičku ze slaniny)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Křidýlka omyjte ve studené vodě, nechte je okapat a osušte je kuchyňským papírem. V nejmasitější části je dvakrát až třikrát nakrojte.
- Na marinádu promíchejte v míse olej, sójovou omáčku, česnek, citronovou šťávu, tymián, bazalku, pepř a sůl. Vložte křidýlka, obalte je v marinádě, mísu zakryjte a dejte do ledničky. Křidýlka nechte marinovat několik hodin, nejlépe přes noc. Před grilováním je nechte asi 30 minut dojít do pokojové teploty.
- Gril rozpalte na 230–290 °C. Rošt potřete tukem, rozložte na něj okapaná křidýlka a grilujte je zhruba 12 až 16 minut, dokud nebudou na povrchu zlatá a maso nezíská jemně růžovou barvu. Pravidelně je obracejte a potírejte marinádou. Ihned podávejte.
Tymiánová křidýlka, foto: Grilování