Zdeněk Pohlreich

Houbové ragú se ztraceným vejcem podle Zdeňka Pohlreicha

Houbové ragú se ztraceným vejcem

Moje hodnocení
5x

Výborný předkrm skvěle spojuje chuť čerstvých hub, voňavých bylinek a lahodného ztraceného vejce s rozteklým žloutkem, který dodá pokrmu šťavnatost.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci přiveďte k varu přibližně 2 l vody.
  2. V pánvi zahřejte olej spolu s kouskem másla a přidejte houby. Zakapejte trochou citronové šťávy, přidejte nakrájenou cibulku a vše společně rychle orestujte. Přidejte nasekaný česnek.
  3. Obsah pánve promíchejte, přidejte tymián, rozmarýn a restujte další 2 minuty. Přidejte nasekanou petrželku a dochuťte balzamikovým octem. Odstavte z plotny.
  4. Vejce vyklepněte do mističek nebo do hrníčku. Jakmile se na dně hrnce začnou tvořit bublinky a voda se začne pomalu vařit, dejte do ní připravený ocet. Vodu v hrnci roztočte, aby vznikl vír a do jeho středu postupně vlejte vejce. Vír v hrnci se postará o to, aby se bílek obalil kolem žloutku. Nechte vařit asi 3 minuty (žloutek musí zůstat tekutý). Každé vejce vařte zvlášť.
  5. Mezitím houby ještě krátce prohřejte a rozdělte na připravené talíře. Ozdobte lístky petrželky, osolte a ke každé porci houbového ragú přidejte jedno ztracené vejce. Ihned servírujte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty