Suroviny
- pórek
- cibule
- brambory 2
- sladká smetana 100 ml
- zeleninový vývar 800-1000 ml
- máslo 1 lžíce
- žloutek 2
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
Postup přípravy
Použijeme pouze bílou část pórku a nakrájíme ji na kolečka
S nakrájenou cibulkou orestujeme ve vysokém hrnci na másle
(Pozor! Pórek ani cibulka nesmějí zhnědnout – ve výsledku by polévka přišla o delikátní světlou barvu
) Přidáme zeleninový vývar a na kostičky nakrájené brambory
Jakmile jsou brambory měkké, polévku odstavíme z plotny a propasírujeme, případně rozmixujeme
Následně dochutíme mletým pepřem, solí a trochou muškátového oříšku
Přidáme trochu smetany, 2 žloutky a podáváme
Pórková polévka
Ingredience:
- pórek
- cibule
- 2 větší brambory
- 100 ml sladké smetany
- 800–1000 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce másla
- 2 žloutky
- sůl, pepř
- muškátový oříšek