Suroviny
- bobkový list 1 ks
- nové koření (celé) 3 kuličky
- telecí 600 g
- celer kousek
- karotka (středně velká) 1 ks
- květák (malý) 1 ks
- hrášek hrst
- máslo 1 lžíce
- hladká mouka 1,5 lžíce
- plnotučné mléko 1,5 šálku
- citron 1 ks
- cukr krupice 1 lžička
- hladkolistá petržel (čerstvá)
- sůl
Postup přípravy
- V malém hrnku v troše vody vyvařte bobkový list a nové koření.
- Maso nakrájejte na menší kostky a také je uvařte v malém množství osolené vody s nerozkrájenou zeleninou doměkka.
- Z másla a mouky připravte v jiném kastrolu světlou jíšku, za stálého míchání ji zalijte odvarem z koření a mlékem a vařte na hladký krém přibližně 10 minut.
- Do omáčky přidejte maso i s vývarem a ještě společně asi 15 minut povařte.
- Celer, karotku a květák nakrájejte na kostky a přidejte spolu s hráškem do omáčky. Dochuťte ji citronovou šťávou a případně přislaďte. Nakonec přidejte najemno nasekanou petrželku.