Suroviny
- cibule 1 ks
- česnek 4 stroužky
- lilek 1 ks
- olivový olej 4 lžíce
- sůl
- pepř
- těstoviny 500 g
- paprika 0.25 lžičky
- rajče 1 konzerva
- rajský protlak 2 lžíce
- bazalka
- sýr ricotta 200 g
Postup přípravy
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, lilek na kostičky velké asi 2 cm.
Ve velké pánvi rozehřejte olej, vsypte cibuli a česnek, opepřete a za stálého míchání opékejte doměkka. Přidejte lilek, osolte, zakryjte poklicí a duste zhruba 5 minut, až lilek pustí vodu.
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a vraťte zpátky do hrnce.
Zeleninovou směs odkryjte a povařte ještě 4 minuty za stálého míchání. Pokud se příliš připaluje, podlijte ji pár lžícemi vody z těstovin. Přidejte rajčata, rajský protlak a 3 lžíce vody a vařte, až rajčata změknou.
Omáčku promíchejte s těstovinami a bazalkou. Rozdělte na talíře a ozdobte ricottou