Hlavní chod
- losos 5 kusů
Postup přípravy
Postup přípravy
Nejprve si připravíme bramborou kaši
Uvaříme osolené brambory doměkka a do scezených brambor přidáme 50 ml smetany, jeden žloutek a vyšleháme kaši
Dle potřeby přidáváme teplé mléko
Do hotové kaše přidáme hrst uvařené pohanky a zamícháme
Poté si připravíme omáčku z červeného vína
Na rozpálenou pánev nalijeme omáčku demi glace a přidáme 300 ml červeného vína a necháme hodně zredukovat za častého míchaní
Můžeme zjemnit smetanou, přidat sůl, pepř, jak kdo má rád
Pět plátků lososa zbavíme kůže, osolíme a vložíme na rozpálenou pánev (na dvě minuty z každé strany)
Maso necháme zatáhnout a poté je vložíme do rozpálené trouby na 180 stupňů a necháme tři minuty dopéct
Můžeme dochutit bylinkami (oregano, rozmarýn) – dle chuti
Baby špenát necháme minutu podusit, přidáme česnek, máslo a párkrát v této směsi špenát proházíme a podáváme (nesmí se rozvařit, musí zůstat v listové konzistenci)